Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016 13:33

Ζούμπος υγιής & παρών!

Ζούμπος υγιής & παρών!

Με την εγγύηση του φυσικοθεραπευτή Εμμανουήλ Παπαμανώλη

Είναι πολύ σημαντικό ένας αθλητής μέσα στην ατυχία του, όπως ένας σοβαρός τραυματισμός, να έχει την τύχη να στηριχθεί από την ομάδα του κι από τους κατάλληλους ανθρώπους. Ο Φώτης Ζούμπος, σημαντικό στέλεχος της ομάδας, είχε τη δική του ατυχία να τραυματιστεί στον πρόσθιο χιαστό του αριστερού του γόνατος τον προηγούμενο Μάρτιο 2016. Ο Σύλλογος από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό του κι όχι μόνο.

Η αποκατάσταση του αθλητή αρχικά ήλθε στα χέρια του ιατρού, Δρ. Αβραάμ Τριανταφυλλόπουλου, ο οποίος συνεργάζεται τόσα χρόνια με την ομάδα του Πανελευσινιακού όχι μόνο ως επιστήμονας, κορυφαίος στο είδος του αλλά κι ως άνθρωπος. Η άμεση εγχείριση στον πρόσθιο χιαστό του αριστερού γόνατος στις 19 Μαρτίου 2016 στέφθηκε με επιτυχία κι έκτοτε ξεκίνησε ένας μαραθώνιος για την πλήρη αποκατάσταση του αθλητή.

Η γρήγορη αποκατάσταση του Φώτη αφενός στηρίχθηκε στην ισχυρή του θέληση για επιστροφή στα παρκέ κι αφετέρου στην εμπειρία του έγκριτου φυσικοθεραπευτή της ομάδας κ. Εμμανουήλ Παπαμανώλη, ο οποίος με τη σειρά του προσφέρει τόσα χρόνια τις υπηρεσίες του στην ομάδα του Πανελευσινικού ως επιστημονικό αλλά και ηθικό στήριγμα των παικτών. Ο κ. Παπαμανώλης δημιούργησε ένα τετράμηνο ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης, το οποίο βασίστηκε στις σύγχρονες ιατρικές τεχνικές που προσφέρει το κέντρο αποκατάστασης του αλλά και στο πείσμα του αθλητή, ο οποίος υπερνίκησε τον πόνο.

Ο Φώτης πλέον έχει ξεκινήσει εξειδικευμένες ασκήσεις και τρέξιμο. Η ισοκινητική μέτρηση έδειξε ότι όλα βαδίζουν περίφημα και ο φυσικοθεραπευτής κ. Παπαμανώλης είναι πολύ ικανοποιημένος. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί στο γήπεδο με την επίβλεψη του συνεργάτη του κ. Γιώργο Φυλακούρη αλλά και στο κέντρο αποκατάστασης του κ. Παπαμανωλη με εξειδικευμένο πρόγραμμα στην ισοκίνηση.

Ο χρόνος πλέον είναι σύμμαχος και ο προπονητής της ομάδας Λευτέρης Τσαουσίδης είναι απόλυτα ικανοποιημένος μιας και λογικά ο αθλητής θα είναι έτοιμος όταν ξεκινήσει η προετοιμασία και οι υποχρεώσεις της ομάδας.

Η Διοίκηση του Πανελευσινιακού οφείλει να ευχαριστήσει για πολλοστή φορά τα μέλη του ιατρικού team της ομάδας, τον ιατρό κ. Τριανταφυλλόπουλο και το ειδικό φυσικοθεραπευτή κ. Παπαμανώλη με τους συνεργάτες του, οι οποίοι με στοργή και ιδιαίτερη ιατρική επιμέλεια έχουν βοηθήσει τόσες φορές τους αθλητές ξεπερνώντας τις τυπικές υποχρεώσεις της ιατρικής επιστήμης!