Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016 12:00

Η δική μας αγκαλιά

Η δική μας αγκαλιά

Φιλοξενία οικογενειών προσφύγων στον αγώνα με τον Κρόνο

Η πόλη της Ελευσίνας γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει προσφυγιά και ο Πανελευσινιακός, βασικό κύτταρο της τοπικής κοινωνίας, πήρε μία πρωτοβουλία αγάπης. Στον αγώνα με τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου (20/11/2016) προσκάλεσε και φιλοξένησε οικογένειες προσφύγων που διαμένουν στο hot spot Δομή της Ελευσίνας.

Οι ξεριζωμένοι συνάνθρωποι μας γνώρισαν τη πατροπαράδοτη ζεστή φιλοξενία της πόλης και ειδικότερα τον αθλητικό και κοινωνικό πολιτισμό του Πανελευσινιακού. Ζήτησαν απλά μια γωνιά στο γήπεδο για να ζήσουν μερικές ώρες απόδρασης από τα προβλήματα τους. Χάρηκαν από την ατμόσφαιρα, ένιωσαν τον παλμό του αγώνα, χειροκρότησαν και χειροκροτήθηκαν.

Η Διοίκηση του Πανελευσινιακού επεκτείνει την πρωτοβουλία του Συλλόγου ανοίγοντας περισσότερο την αγκαλιά της για τους πρόσφυγες. Δημιουργεί μία ανοικτή πρόσκληση στους εντός έδρας αγώνες της ομάδας ώστε ακόμα περισσότερες οικογένειες προσφύγων να απολαύσουν στιγμές ζεστασιάς κι αλληλεγγύης. Παράλληλα ανοίγει την αγκαλιά της και η Ακαδημία καλαθοσφαίρισης του Πανελευσινιακού ώστε να δεχθεί κάθε παιδί προσφύγων που επιθυμεί να παίξει και να μάθει μπάσκετ.

Το πρόβλημα των προσφύγων είναι πολιτικό και θα λυθεί από εκείνους που είναι αρμόδιοι.

Το πρόβλημα της ανθρωπιάς είναι ατομική ευθύνη κι απαιτείται από όλους μας υπέρβαση ψυχής ώστε να προσφέρουμε αλληλεγγύη κι αγάπη.