Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2016 16:05

Ένα καλάθι έμεινε...

Ένα καλάθι έμεινε...

Πάμε Ελευσίνα!

Η πόλη μας, η Ελευσίνα, γενέτειρα του μεγάλου τραγικού ποιητή Αισχύλου, τόπος ιερός, πλούσιος σε ιστορία, πολιτισμό και παράδοση διεκδικεί την ανάδειξη της ως Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα για το έτος 2021.

Εδώ φυτεύτηκε ο πρώτος σπόρος, δώρο της Θεάς Δήμητρας στην Ανθρωπότητα ως ένδειξη της ευγνωμοσύνης της προς τους Ελευσίνιους, που ξέρουν να τιμούν τον ιερό θεσμό της φιλοξενίας. Εδώ μυήθηκαν χιλιάδες στα Ελευσίνια Μυστήρια της αρχαιότητας, στην υπέρτατη μυστηριακή τελετή για τη ζωή και δημιουργία.

Σε ετούτη εδώ την πόλη, αιώνες μετά, φιλοξενήθηκαν χιλιάδες από όλα τα μέρη της Ελλάδας κι όχι μόνο, οι οποίοι βρήκαν εργασία κι έκαναν αυτή τη γη, Πατρίδα. Και η πόλη μεγάλωσε κι αποτέλεσε όχι μόνο κέντρο οικονομικής ανάπτυξης αλλά και πολιτισμού, με επίκεντρο το θεσμό των Αισχυλείων.

Η Ελευσίνα αναζητά την ευκαιρία να δώσει εκ νέου μία λάμψη πολιτισμού και το φως να φτάσει σε όλες τις άκρες της ευρωπαϊκής ηπείρου. Ένα χρόνο πριν, ξεκίνησε η προσπάθεια με την κατάθεση της υποψηφιότητας για τον ορισμό της πόλης ως Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα για το έτος 2021.

Το πρώτο βήμα έγινε! Η Ελευσίνα μας είναι πλέον στην τελική ευθεία, μαζί με την Καλαμάτα και τη Ρόδο, για την τελική επιλογή.

Μεγάλη επιτυχία, η οποία σε αυτές τις δύσκολες μέρες δίνει σε όλους τους Ελευσίνιους αισιοδοξία, χαρά και δύναμη. Όταν η Ελευσίνα θέλει, μπορεί!

Ένα καλάθι έμεινε... και είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι για την επίτευξη του μεγαλύτερου στόχου που έχει βάλει, έως σήμερα, η πόλη.

Ο Πανελευσινιακός από την πρώτη στιγμή αποτέλεσε υποστηρικτή, συμπαραστάτη και συνοδοιπόρο της προσπάθειας!

Πάμε γερά Ελευσίνα! Ένα μόνο καλάθι έμεινε... να μπει!!!