Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016 11:37

Ακαδημία εν δράσει!

Ακαδημία εν δράσει!

Το μέλλον είναι εδώ...

Το πιο σημαντικό στοιχείο που καθορίζει το χαρακτήρα ενός Συλλόγου και κάνει τη διαφορά είναι η επένδυση στην αθλητική και κοινωνική εκπαίδευση των παιδιών. Ο Πανελευσινιακός έχει το δικαίωμα να υπερηφανεύεται ότι προσφέρει τη χαρά της άθλησης σε εκατοντάδες παιδιά του Θριασίου Πεδίου σε ένα μοναδικό πρόγραμμα μέσω της Ακαδημίας του.

Την ίδια ώρα που ακόμα και μεγάλες, κορυφαίες ομάδες ανακαλύπτουν εκ νέου την αναγκαιότητα της οργάνωσης Ακαδημίας για νέα ταλέντα, ο Πανελευσινιακός επιδεικνύει αποτελέσματα χρόνων στη σπουδαία δουλειά που γίνεται στον τομέα αυτό. Η επιτυχία δεν συνίσταται μόνο στην ανάδειξη ταλέντων που θα αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα, διότι αυτός δεν είναι ο σκοπός. Ηθική ικανοποίηση του Συλλόγου είναι το γεγονός ότι εκατοντάδες παιδιά βρίσκουν διέξοδο στην άθληση και στην κοινωνική εκπαίδευση μέσω των μικρών ομάδων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γεμίζουν θετικές εμπειρίες, πολύτιμες για το μέλλον τους κυρίως στην κοινωνία και γενικότερα στη ζωή τους.

Το επιτυχημένο μοντέλο Ακαδημίας, στην οποία ενεργό ρόλο έχουν όχι μόνο τα βασικά στελέχη της, έφοροι & προπονητές αλλά και οι ίδιοι οι γονείς έχει δημιουργήσει ένα μοναδικό δεσμό που αναδεικνύει τον Πανελευσινιακό ως βασικό υγιές κύτταρο της ευρύτερης κοινωνίας του Θριασίου Πεδίου. Σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς εκατοντάδες νέα παιδιά βρίσκουν διέξοδο μέσω του αθλητισμού ενώ παράλληλα αποκτούν μοναδικές εμπειρίες.

Η αναγνώριση της δουλειάς που γίνεται έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επίσκεψη του κορυφαίου πρώην διεθνή αθλητή, του Θοδωρή Παπαλουκά, ο οποίος επισκέφθηκε το Summer Camp 2016 του Πανελευσινιακού. Μοιράστηκε με τα παιδιά τις εμπειρίες του, τα συμβούλευσε σχετικά με την προπόνηση και τους στόχους που πρέπει να βάζουν, τους έδωσε απαντήσεις σε ερωτήματα που τα απασχολούν και κυριολεκτικά συνεπήρε με την παρουσία του όλους τους παρευρισκόμενους. Ο ενθουσιασμός των παιδιών ήταν μεγάλος καθώς ο Θοδωρής με υπομονή κι αμεσότητα τους εξήγησε πολλά θέματα, υπέγραψε αυτόγραφα και φωτογραφήθηκε μαζί τους. Η επίσκεψη του Θοδωρή Παπαλουκά ήταν τιμή για το Σύλλογο και την πόλη και τον ευχαριστούμε για το χρόνο που αφιέρωσε στα παιδιά του Πανελευσινιακού και για όσα μοιράστηκε μαζί τους!!! Όπως επίσης ευχαριστούμε και τους αθλητές του Συλλόγου, Γιάννη Μιχαλούτσο και Κωνσταντίνο Δούκα, για την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους στο Summer Camp 2016!

Επίσης, παρότι οι καιροί είναι δύσκολοι, ο Σύλλογος φρόντισε και φέτος να εμπλουτίσει περισσότερο τις εμπειρίες των παιδιών με τη συμμετοχή τους σε τουρνουά εκτός Αττικής, στο Ηράκλειο Κρήτης και στην Πάτρα. Τα τμήματα Μίνι (2003) και Προμίνι (2004) ταξίδεψαν στην Πάτρα και αγωνίστηκαν με τις ομάδες του ΕΣΠΕΡΟΥ Α.Ο. και της ΠΑΝ. ΑΛΕΞΙΩΤΙΣΣΑΣ και παράλληλα στο Ηράκλειο Κρήτης οι Νεάνιδες και οι Κορασίδες μαζί με τα αγόρια του Παιδικού είχαν μια σειρά από φιλικά με τις ομάδες της Μικτής Κρήτης (ΕΚΑΣΚ) και του Ρεθύμνου.

Η Διοίκηση του Πανελευσινιακού λαμβάνει την ευκαιρία για να ευχαριστήσει όλους εκείνους που συνέβαλαν ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν αυτά τα ταξίδια. Ειδικά το Ferias Travel (Ταξιδιωτικό Γραφείο Ηρακλείου Κρήτης), την κα Βουρδουλά Στέλλα (Υπεύθυνη για την οργάνωση των μετακινήσεων), τον κ. Μαρκάκη Χαράλαμπο, Πρόεδρο της ΕΚΑΣΚ και μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ , την κα Αθανασοπούλου Μόνικα, υπεύθυνη προπονήτρια των ακαδημιών του ΕΣΠΕΡΟΥ ΑΟΠΑ, τον κ. Μαρλαφέκα Κωνσταντίνο, Πρόεδρο του ΕΣΠΕΡΟΥ ΑΟΠΑ, τα ξενοδοχεία Vanisko (Ηράκλειο Κρήτης) και το Mediterranee (Πάτρα) για την πολύτιμη βοήθεια και την Άψογη Φιλοξενία τους, τους παράγοντες και τους προπονητές των ομάδων και της Κρήτης αλλά και της Πάτρας και τέλος την κα Ντίνα Οικονόμου και τον κ. Καστάνη για το πούλμαν που ταξίδεψε στη Πάτρα.

Η φετινή χρονιά έκλεισε όμορφα και η ικανοποίηση των παιδιών είναι η καλύτερη επιβράβευση των προσπαθειών που έκαναν όλα τα στελέχη της Ακαδημίας. Η Διοικήση του Πανελευσινιακού ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία και κυρίως τους γονείς για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο Σύλλογο.

Ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι και ειδικά στα αγαπητά μας παιδιά συνιστούμε να ξεκουραστούν όπως πρέπει γιατί η νέα σεζόν της Ακαδημίας θα είναι εκ νέου συναρπαστική!

 

Photos από τη λήξη της σεζόν 2015-2016

[JVGALLERY]{"images":[{"img":"images/games/2016-academy-final/pbc-academy-last-01.jpg","title":"","desc":""},{"img":"images/games/2016-academy-final/pbc-academy-last-02.jpg","title":"","desc":""},{"img":"images/games/2016-academy-final/pbc-academy-last-03.jpg","title":"","desc":""},{"img":"images/games/2016-academy-final/pbc-academy-last-04.jpg","title":"","desc":""},{"img":"images/games/2016-academy-final/pbc-academy-last-05.jpg","title":"","desc":""}],"options":{"theme":"style1","lightbox":"slimbox","caption":"1","create_thumb":"0","thumb_width":"300","thumb_height":"300","layout":"grid","grid":"fluid","columns":"4","col_width":"25%","gutter":"2%","pagination":"0","limit":"5"}}[/JVGALLERY]

Photos από τη συμμετοχή στο τουρνουά της Πάτρας

[JVGALLERY]{"images":[{"img":"images/games/2016-academy-tour/pbc-academy-tournament-photo01.jpg","title":"","desc":""},{"img":"images/games/2016-academy-tour/pbc-academy-tournament-photo02.jpg","title":"","desc":""},{"img":"images/games/2016-academy-tour/pbc-academy-tournament-photo03.jpg","title":"","desc":""}],"options":{"theme":"style1","lightbox":"slimbox","caption":"1","create_thumb":"0","thumb_width":"300","thumb_height":"300","layout":"grid","grid":"fluid","columns":"4","col_width":"25%","gutter":"2%","pagination":"0","limit":"5"}}[/JVGALLERY]

Photos από το Summer Camp 2016

[JVGALLERY]{"images":[{"img":"images/games/2016-summercamp/pbc-camp2016-01.jpg","title":"","desc":""},{"img":"images/games/2016-summercamp/pbc-camp2016-02.jpg","title":"","desc":""},{"img":"images/games/2016-summercamp/pbc-camp2016-03.jpg","title":"","desc":""},{"img":"images/games/2016-summercamp/pbc-camp2016-04.jpg","title":"","desc":""}],"options":{"theme":"style1","lightbox":"slimbox","caption":"1","create_thumb":"0","thumb_width":"300","thumb_height":"300","layout":"grid","grid":"fluid","columns":"4","col_width":"25%","gutter":"2%","pagination":"0","limit":"5"}}[/JVGALLERY]