Πέμπτη, 12 Μαϊος 2016 09:20

Για την τιμή και τη μνήμη

Για την τιμή και τη μνήμη

Τελευταία εντός έδρας νίκη 86-85 επί του Ηρακλείου

Όταν μία αγωνιστική σεζόν είναι στις τελευταίες της αγωνιστικές διάφοροι ψιθυρίζουν. Ο αγώνας με μία εκ των πρωτοπόρων ομάδων και διεκδικήτρια της ανόδου, του Ηρακλείου, ήταν ένα από τα θέματα της αγωνιστικής. Και ξαφνικά όλοι έγιναν φίλοι με τον Πανελευσινιακό. Και οι μεν και οι δε... Υπήρχαν φυσικά και μερικοί που θεωρούσαν ότι η τιμή της ομάδας εξαγοράζεται.

Ο άξιος προπονητής του Πανελευσινιακού, Λευτέρης Τσαουσίδης, σχολίασε ανοικτά στα social media σχετικά για τον αγώνα:

Ωραία μέρα σήμερα...φίλοι από την μια μεριά, φίλοι απ' την άλλη...''...ξέρουμε ξέρουμε θα παίξεις για τους ΜΕΝ...'' και ''όχι ρε να δεις που θα παίξει για τους ΔΕ...'' ...και ακόμα χειρότερα...''ξέρουμε τα έχεις πάρει από τους ΜΕΝ...'' και ''μάθαμε ότι στα έχουν χώσει οι ΔΕ...''
Μήπως γνωρίζετε,ρε κακόβουλοι παντογνώστες, ότι υπάρχει και μια ομάδα με ιστορία και ήθος που λέγεται ΕΛΕΥΣΙΝΑ;
Εγώ λέω λοιπόν να παίξω γι' αυτήν και όλοι εσείς άντε......
Έτσι προκαταβολικά γιατί πολύ μας τα ζαλίσατε!!!!

Αυτή η δήλωση είναι όλα τα λεφτά και δείχνει το ήθος με το οποίο αγωνίζεται ο Πανελευσινιακός όλα τα χρόνια. Δεν θα σχολιάσουμε ότι οι περιστασιακοί "φίλοι" είτε σιώπησαν στις μεγάλες σφαγές της ομάδας είτε ήσαν οι επωφελούμενοι...

Παίξαμε λοιπόν για την τιμή της ομάδας που αγωνίζεται για τη χαρά του αθλήματος και τίποτε παραπάνω. Ούτε εκπτώσεις ούτε προσφορές.

Αγωνιστήκαμε για τη μνήμη των αδικοχαμένων φιλάθλων του Πανελευσινιακού, οι οποίοι πλήρωσαν με αίμα την αγάπη τους για το στάχυ, στην καταραμένη διασταύρωση της Ροδοδάφνης στις 8 Μαΐου 1960.

Και γιατί να το κρύψουμε άλλωστε... παίξαμε και για την πάρτη μας!

 

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ 86-65
Διαιτητές: Κυριακόπουλος, Ρίζος

Δεκάλεπτα: 24-14, 42-33, 61-45, 86-65

Πανελευσινιακός (Τσαουσίδης): Αβραμίδης 7 (1), Μιχαλούτσος 11 (1), Μποχωρίδης 24 (4), Δούκας, Μπένος 7, Μαντζιώρης 23 (4), Ηλιάδης Ηλ. 9 (1), Σιδέρης 2, Σπηλιόπουλος 3 (1).

Ηράκλειο (Ράλλης): Πρωτογεράκης, Παπαδάκης 7, Αυγενικός 5 (1), Σπυριδάκης, Καραδολάμης 3 (1), Κουπίδης 26 (2), Μαραγκάκης, Λιανός 5, Κυρίτσης 1, Πάλλης 18.