Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2014 13:13

Αέρας ΝΒΑ στην Ελευσίνα!

Αέρας ΝΒΑ στην Ελευσίνα!

Έκλεισε ο Eric Michael

Η Διοίκηση του Πανελευσινιακού ανακοινώνει την απόκτηση του Eric Michael, center της ομάδας των Milwaukee Bucks του ΝΒΑ, ο οποίος συμφώνησε και απέστειλε υπογεγραμμένο του συμβόλαιο του.

Ο Micheal Eric γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου 1988 (26 ετών), διαθέτει νιγηριανή υπηκοότητα και αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν στους Texas Legends στην NBA D-League. Έχει αγωνιστεί επίσης στο κολεγιακό πρωτάθλημα με το Temple University.

Το 2012 ενσωματώθηκε στους Cleveland Cavaliers για το NBA Summer League, εκτός draft, υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς αλλά λόγω των περιορισμών του ΝΒΑ στα rosters δεν συμπεριλήφθηκε τελικά στην ομάδα.

Το Νοέμβριο 2012 αποκτήθηκε από την ομάδα Canton Charge του NBA Development League και μετά από ένα χρόνο παίρνει μεταγραφή στους Texas Legends.

Το περασμένο καλοκαίρι ενσωματώθηκε στους Milwaukee Bucks υπογράφοντας επαγγελματικό συμβόλαιο. Λόγω πάλι των περιορισμών στα rosters, οι Bucks απελευθέρωσαν τον παίκτη στις 27 Οκτωβρίου 2014. Ο Eric αγωνίστηκε 21 λεπτά στον αγώνα των Bucks ενάντια στους New York Knicks (20/10/14) πετυχαίνοντας 6 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 κοψίματα. Επίσης αγωνίστηκε 22 λεπτά ενάντια στους Timberwolves (23/10/14) πετυχαίνοντας 11 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Για την αξία του μίλησε δημόσια σε συνέντευξη του στο Fox Sports o προπονητής των Bucks, Jason Kidd, δηλώνοντας:

«Ο Michael Eric ήταν μία ευχή για εμάς στο καμπ (καλοκαιρινό). Η ενέργεια που βγάζει στο παιχνίδι ήταν πλεονέκτημα για εμάς. Είχαμε δύο παίκτες που θα μπορούσαν να παίζουν στην ομάδα αλλά και 15 εγγυημένα συμβόλαια αρά δεν υπήρχε κενή θέση. Αλλά αυτοί οι παίκτες εργάστηκαν σκληρά και τα κατάφεραν για το ΝΒΑ. Καμιά φορά δεν έρχονται τα πράγματα σωστά αλλά αν συνεχίζεις να εργάζεσαι τα καλά έρχονται. Νομίζω ότι αυτή η λίγκα (ΝΒΑ) είναι παράξενη. Πράγματα συμβαίνουν απροσδόκητα. Ήταν (ο Έρικ) υποψήφιος ότι μόνο για εμάς αλλά και τις υπόλοιπες 29 ομάδες. Είναι ένας παίκτης του ΝΒΑ. Ελπίζουμε ότι θα είναι στο NBA!»

Ο Micheal Eric λόγω γραφειοκρατίας στο θέμα της βίζας Σέγκεν αναμένεται να ενσωματωθεί στην ομάδα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.