Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013 09:56

Δεν "είναι να γελάει κανείς"

Δεν "είναι να γελάει κανείς"

Απεβίωσε ο Φίλιππος Συρίγος

Ο Πανελευσινιακός εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια ενός από τους πιο γνωστούς Έλληνες αθλητικούς δημοσιογράφους, του Φίλιππου Συρίγου. Ο γνωστός δημοσιογράφος τον τελευταίο καιρό έδινε μάχη με τον καρκίνο και απεβίωσε τελικά το βράδυ της Κυριακής 13/10/2013 σε ηλικία 65 ετών.

Ο Φίλιππος Συρίγος είχε συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με το χώρο της καλαθοσφαίρισης. Η πορεία της Ελληνικής Καλαθοσφαίρισης στην κορυφή συνδέθηκε μαζί του αφού έχοντας καταγράψει μεγάλο αριθμό μεταδόσεων αγώνων μπάσκετ ήταν η φωνή των μεγάλων στιγμών. Κορυφαία δε ο ιστορικός τελικός αγώνας του Ευρωμπάσκετ 1987, όπου η ελληνική εθνική ομάδα είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.

Ιδιαίτερη μορφή της δημοσιογραφίας με έντονη άποψη και βαθιά γνώση απέκτησε φανατικούς φίλους αλλά ακόμα και "εχθρούς" έχοντας όμως πάντα την αποδοχή από όλους ότι η άποψη του είχε μεγάλη βαρύτητα. Η απώλεια του είναι κενό για την αθλητική δημοσιογραφία.

Συνεπιβάτης της κορυφαίας μορφής της καλαθοσφαίρισης, του Γιώργου Αμερικάνου, ανεχώρησε για το μακρό ταξίδι στην αιωνιότητα.